Wiadomości

17 sierpnia, 2024

W niedzielę Mistrzostwa Polski w triathlonie na Dojlidach. Weźmie w nich udział absolwent Politechniki Białostockiej

Muzyczna na rowerze. Michał Śnietka/Fot.Dariusz Piekut/PB
Ponad 500 osób weźmie udział w niedzielę (18.08) w Mistrzostwach Polski w triathlonie na Dojlidach. Białystok po raz kolejny będzie areną imprezy z cyklu Elemental Tri Series.

 

Zaplanowano aż 13 startów. W jednym z nich weźmie udział tegoroczny absolwent Politechniki Białostockiej, Michał Śnietka, który w tym roku ma już kilka startów za sobą. 

– Uczestniczyłem w tym sezonie już w kilku zawodach triathlonowych, gdzie między innymi zdobyłem drugie i czwarte na 1/4 Iron Mana. Było to 1,8 km pływania, 90 km na rowerze, a także 21 km biegu – mówi Michał Śnietka.

Podczas triathlonu w Białymstoku będzie można zdobyć kwalifikację na Mistrzostwa Świata w Maladze.

– Mam bardzo dużą nadzieję, że podobnie jak w zeszłych latach, uda mi się zdobyć możliwość uczestniczenia w tak dużej imprezie sportowej. Udział w Mistrzostwa Świata będzie ode mnie wymagał specjalnego przygotowania, ponieważ będą tam dużo wyższe temperatury, niż możemy spotkać w Polsce – dodaje Michał Śnietka.

W związku z Elemental Tri Series w niedzielę planowane jest zamknięcie ruchu drogowego na czas biegów i przejazdów rowerzystów na ul.  Plażowej, Kuronia, Mickiewicza, Karpińskiego, Kalicińskiego oraz Świętego Proroka Eliasza. (hk)

 

Michał Śnietka, tegoroczny absolwent Politechniki Białostockiej, o swoim starcie w Mistrzostwach Polski w triathlonie:

 

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.