Wiadomości

7 lipca, 2024

Politechnika Białostocka jeszcze przez tydzień prowadzi rekrutację na studia I i II stopnia

Studiuj dla siebie, Politechnika Białostocka, fot. Jerzy Doroszkiewicz
Od architektury krajobrazu, przez budownictwo, informatykę, mechanikę i budowę maszyn po zarządzanie i inżynierię produkcji – oferta studiów Politechniki Białostockiej jest bardzo szeroko. W sumie do wyboru jest ponad 30 kierunków studiów. A rekrutacja na uczelnię trwa już tylko do niedzieli (14.07).

 

Politechnika Białostocka daje dużo korzyści.  

– Jest to szansa na rozwój własnych zainteresowań, poznanie wspaniałych ludzi, ale również wielu rzeczy ciekawych się nauczyć i doświadczyć – mówi Artur Kozłowski, kierownik działu dydaktyki i rekrutacji Politechniki Białostockiej. – Mamy bardzo bogatą bazę dobrze rozbudowanych laboratorium, gdzie można zdobyć tą wiedzę nie tylko taką teoretyczną, ale i praktyczną. Uzyskane tytuł inżyniera lub inny jest przepustką do tego, aby w przyszłości móc się dalej rozwijać, planować swoją karierę zawodową i uzyskiwać lepsze wynagrodzenie.

W sumie Politechnika Białostocka przygotowała ponad 2 tysiące miejsc. Rekrutacja odbywa się w systemie Internetowej Rejestracji Kandydatów. Ogłoszenie list osób zakwalifikowanych na studia uczelnia ogłosi 16 lipca. Później będzie jeszcze możliwość składanie podań o przyjęcie w ramach wolnych miejsc. Więcej na temat oferowanych kierunków studiów jest na stronie kandydancipb.edu.pl. (hk)

 

Z Arturem Kozłowskim, kierownikiem działu dydaktyki i rekrutacji Politechniki Białostockiej rozmawiała Hanna Kość:

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.