Już w ten weekend (04-05.11) kolejny raz Giełda na Andersa organizuje Festiwal Lokalnego Jedzenia. Z food trucków będą serwowane takie dania jak czebureki, kurczaki z rożna, czy tradycyjne zapiekanki i kołacze.
Jednak przede wszystkim ta edycja festiwalu skupiona jest na jesiennych daniach.
– Tym razem chcielibyśmy was ugościć tak jesiennie, czyli każdy z food trucków będzie miał jakiegoś asa w rękawie, czyli będziemy mieli na pewno gulasze, będą rozgrzewające zupy, napary czy rozgrzewające herbaty i soki. U mnie w food trucku nie zabraknie mojego gulaszu wołowego, który na pewno rozgrzeje was w te jesienne i chłodne dni – mówi Mariusz Kisiel, finalista programu MasterChef.
Na Festiwal Lokalnego Jedzenia Giełda na Andersa zaprasza w sobotę (04.11) i niedzielę (05.11) od 10.00 do 16.00. Wydarzeniu patronuje Radio Akadera. (hk)