Wiadomości

3 listopada, 2023

Jesienne dania na Festiwalu Lokalnego Jedzenia na Giełdzie na Andersa

Mężczyzna w kuchennym fartuchu stoi w otwartym oknie food trucka Mariusz Kisiel/Fot. A. Topczewska
Już w ten weekend (04-05.11) kolejny raz Giełda na Andersa organizuje Festiwal Lokalnego Jedzenia. Z food trucków będą serwowane takie dania jak czebureki, kurczaki z rożna, czy tradycyjne zapiekanki i kołacze.

 

Jednak przede wszystkim ta edycja festiwalu skupiona jest na jesiennych daniach. 

– Tym razem chcielibyśmy was ugościć tak jesiennie, czyli każdy z food trucków będzie miał jakiegoś asa w rękawie, czyli będziemy mieli na pewno gulasze, będą rozgrzewające zupy, napary czy rozgrzewające herbaty i soki. U mnie w food trucku nie zabraknie mojego gulaszu wołowego, który na pewno rozgrzeje was w te jesienne i chłodne dni – mówi Mariusz Kisiel, finalista programu MasterChef.

Na Festiwal Lokalnego Jedzenia Giełda na Andersa zaprasza w sobotę (04.11) i niedzielę (05.11) od 10.00 do 16.00. Wydarzeniu patronuje Radio Akadera. (hk)

 

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.