W okresie wielkanocnym Jadłodzielnia Białostocka prowadzi świąteczną akcję przeciwdziałania marnowaniu żywności.
Potrawy i produkty spożywcze można przynosić do siedziby placówki przy ul. Krakowskiej 1 w Białymstoku.
– Możemy dzielić się produktami, które są zapakowane fabrycznie, czyli mąka, cukier, konserwy i przede wszystkim potrawy, które przygotowujemy też sami, dania obiadowe, żurek, wędliny, pasztety – mówi Monika Lewko, koordynatorka Jadłodzielni Białostockiej. – Prosiłabym o zapakowanie tych potraw w takie odrębne pojemniczki, a następnie pozostawianie tych produktów w lodówce.
W Wielką Sobotę (30.03) i Wielkanoc (31.03) Jadłodzielnia będzie czynna od 10:00 do 16:00, natomiast w Poniedziałek Wielkanocny (01.04) od 10:00 do 18:00.
Pozostała po świętach żywność będzie przyjmowana we wtorek (02.04) i środę (03.04) od 8:00 do 16:00.(jł)