Zdaniem wice MasterChefa Podlasianie pokochali street food. – Na Festiwalu Lokalnego Jedzenia będzie można spróbować zarówno dań lokalnych (m.in. babkę ziemniaczaną, kiszkę) oraz wyselekcjonowanych pod względem jakości dań street food (burgery z lokalnych produktów), a także tatarskich przysmaków (czebureki). Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów – zaprasza Mariusz Kisiel, pasjonat kulinariów.
Każdy, według organizatorów, znajdzie coś dla siebie, także osoby będące na diecie wegetriańskiej, wegańskiej czy bezglutenowej. Na festiwalu pojawią się także lokalni piwowarzy oraz wystawcy z serami i miodami. A na dzieci będą czekały atrakcje oraz lody. Wszystko to na placu przy dawnej myjni Eko Centrum Giełda, ul. Andersa 40: w sobotę w godzianch od 10.00 do 18.00, a w niedzielę w godz. 8.00-16.00.
Wydarzeniu patronuje Radio Akadera. (at)
O Festiwalu Lokalnego Jedzenia mówi wice MasterChef Mariusz Kisiel: