
W domkach handlowych wystawcy proponują ciasta, chleby, wędliny, czy miody. Jest też rękodzieło, biżuteria, ceramika i kosmetyki.
Atrakcją jarmarku są dwie karuzele – wenecka, z której całkowity dochód wesprze działalność Fundacji Pomóż Im oraz wyjątkowa karuzela Santa Clause z reniferowymi gondolami. Oprócz świecących dekoracji teren wydarzenia wzbogacają tematyczne scenki do zdjęć, a także „kissing booth” zachęcająca do świątecznych całusów pod jemiołą.
We wtorek (20.12) o 12:00 na Rynku odbędzie się akcja wymiany drzewek sztucznych na prawdziwe, w środę (21.12) o 16:00 zaplanowano zaś świąteczne gotowanie tradycyjnych wigilijnych potraw z wicemasterchefem Mariuszem Kisielem. Pokaz kulinarny będzie połączony z degustacją.
W piątek (23.12) jarmark będzie czynny krócej, jedynie do 17:00. Po zakończeniu Jarmarku na Rynku pozostanie tylko karuzela z reniferowymi gondolami. (mt)