Wiadomości

29 lipca, 2022

Smaki i zapachy Białegostoku z dawnych lat

w oddali brama Pałacu Branickich, z przodu trawnik fot. Marcin Jakowiak/UM Białystok
Co jadano na dworze Branickich? Która białostocka cukiernia w pierwszym dniu niepodległości częstowała polskich żołnierzy drożdżówkami i herbatą? Jaki jest sekret dobrego 'Ducha Puszczy”?

 

Odpowiedź na te pytania będzie można poznać na spacerze po kulinarnych zakątkach Białegostoku.

Kulinarny Szlak to poznanie miasta przez smaki i zapachy, jakie roztaczały się w XVIII i XIX wieku oraz w okresie międzywojennym.

Spacer rozpocznie się w sobotę (30.07.) o 17:00 przy Bramie Wielkiej pałacu Branickich. (uk/hk)

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.