Wiadomości

30 czerwca, 2021

Powraca Podlaskie Śniadanie Mistrzów. Pierwsza odsłona w lipcu

Pałac Branickich widziany od strony ogrodów, w których rosną kolorowe kwiaty fot. Małgorzata Turecka
Trzydziestu wystawców, różnorodne smaki i otoczenie przyrody – w lipcu i sierpniu w ogrodach Pałacu Branickich odbędzie się Podlaskie Śniadanie Mistrzów. To okazja do spróbowania dań z najlepszych restauracji, słodkich wypieków oraz kaw.

 

Pierwsza odsłona zaplanowana jest na 17 lipca, pod hasłem: „Smak dzieciństwa”.

– Podlaskie Śniadanie Mistrzów to wspaniała promocja naszego miasta i regionalnych tradycji kulinarnych – powiedział prezydent Białegostoku Tadeusz Truskolaski. – Bardzo mnie cieszy, że ta impreza już na stałe wpisała się w wakacyjny krajobraz miasta i że po roku przerwy znów możemy spotkać się z fanami tego wydarzenia.

Druga śniadanie pod hasłem: „Buongiorno Italia” odbędzie się 22 sierpnia.

– Będziemy mieli kilku nowych wystawców, nie tylko tych z Białegostoku, prezentujących kuchnię włoską lub włoskie inspiracje. Jestem przekonana, że nasi wystawcy przy tym temacie, który wydaje się dość oczywisty, będą potrafili zaskoczyć odwiedzających. W tym roku wprowadzamy zmianę polegającą na tym, że nasza impreza odbędzie się bez plastiku. Wystawcy mają zakaz używania plastikowych jednorazówek, opakowań, reklamówek, naczyń czy sztućców – zapowiada organizatorka wydarzenia Joanna Kozłowska.

Dodatkowo, w ogrodach Branickich odbędzie się kino pod gwiazdami. Wyświetlona zostanie „Hydrozagadka” oraz „Dzień Świra”. (ea)

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.