Wiadomości

10 września, 2019

Ostatnie dni rekrutacji na UwB

Logo UwB na ścianie Na UwB powiększyło się grono profesorów, fot. Katarzyna Cichoń
To ostatnia chwila, by zarejestrować się na Uniwersytet w Białymstoku. W najbliższy czwartek (12.09) zakończy się rekrutacja uzupełniająca na studia stacjonarne, a także zapisy na studia niestacjonarne. Wolne miejsca są zarówno na studiach licencjackich, jak i magisterskich.

 

Kandydaci na studia stacjonarne pierwszego stopnia mogą wybierać spośród 13 kierunków. To biologia, chemia, ekobiznes, ochrona środowiska, fizyka, informatyka i ekonometria, matematyka, historia, studia wschodnie, filozofia i etyka, kulturoznawstwo, filologia polska oraz filologia. Na tym ostatnim do wyboru są jeszcze 4 moduły specjalizacyjne: filologia francuska (dla kandydatów rozpoczynających naukę języka francuskiego), język francuski stosowany, z hiszpańskim, filologia rosyjska (dla kandydatów rozpoczynających naukę języka rosyjskiego oraz filologia rosyjska (dla kandydatów ze znajomością języka rosyjskiego).

Wolne miejsca są także na studiach stacjonarnych drugiego stopnia. Tu do wyboru jest 9 kierunków: chemia kryminalistyczna i sądowa, matematyka, fizyka, historia, socjologia, stosunki międzynarodowe, kulturoznawstwo, filologia polska oraz filologia (moduł filologia rosyjska – przekładoznawstwo).

W roku akademickim 2019/2020 UwB oferuje także studia niestacjonarne na 6 kierunkach. Można się zapisywać na administrację, bezpieczeństwo i prawo, ekonomię, kryminologię, pedagogikę oraz prawo.

Ostateczna lista zakwalifikowanych będzie znana 27 września. (mt/mc)

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.