Wiadomości

7 czerwca, 2024

Komisja konkursu „PB Ekspres do Innowacji” wybrała projekty do finansowania i realizacji

fot. Iryna Mikhno
Komisja konkursu 'PB Ekspres do Innowacji” ogłosiła wyniki, wybierając projekty do finansowania i realizacji w ramach inicjatywy organizowanej przez Wirtualny Akcelerator Komercjalizacji Politechniki Białostockiej.

 

Celem konkursu jest wspieranie projektów o potencjalnej komercjalizacji, rozwijanych w akademickim środowisku Politechniki Białostockiej. Łączna kwota, która trafi do laureatów, przekroczy 300 000 zł.

Laureaci konkursu 'PB Ekspres do Innowacji” to:

„Projekt i wykonanie prototypu całkowitej związanej endoprotezy stawu kolanowego o podwyższonej funkcjonalności” – projekt prowadzony pod kierownictwem dr inż. Romana Trochimczuka z Wydziału Elektrycznego Politechniki Białostockiej.

„Metoda redukcji przetrwalników grzybów w ziarnach zbóż” – projekt pod kierownictwem mgr inż. Pawła Cwaliny z Wydziału Budownictwa i Nauk o Środowisku Politechniki Białostockiej.

„Mobilna Aplikacja Turystyczna (MTApp) – narzędzie pomiaru ruchu turystycznego” – projekt kierowany przez dr Ewelinę Tomaszewską z Wydziału Inżynierii Zarządzania Politechniki Białostockiej.

„Projekt i wykonanie prototypu dynamicznej ortezy stawu kolanowego” – projekt prowadzony przez dr inż. Piotra Borkowskiego z Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej.

„Projekt i wykonanie prototypu urządzenia do rehabilitacji układu kostno-szkieletowego oraz rehabilitacji neurologicznej” – projekt również pod kierownictwem dr inż. Piotra Borkowskiego z Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej. (mg)

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.