Wiadomości

22 marca, 2025

Ewa Swoboda w półfinale biegu na 60 metrów lekkoatletycznych Mistrzostw Świata w Nankinie

Ewa Swoboda, Michał Laudy/ KS Podlasie
Ewa Swoboda, reprezentantka klubu Podlasie Białystok, z sukcesem awansowała do półfinału biegu na 60 metrów podczas lekkoatletycznych Mistrzostw Świata w Nankinie. Polska sprinterka wygrała swoją serię eliminacyjną, osiągając czas 7,16 sekundy, co zapewniło jej pewny awans do kolejnego etapu rywalizacji.

 

Półfinały w tej konkurencji odbędą się już dzisiaj (22.03) o godzinie 13:15 czasu polskiego. Ewa Swoboda będzie walczyć o miejsce w finale, który zaplanowano na 14:18. Polska sprinterka jest jedną z faworytek do podium, co potwierdzają jej dotychczasowe wyniki i forma prezentowana w tym sezonie.

Sukcesy polskich lekkoatletów

Nie tylko Ewa Swoboda będzie dzisiaj walczyć o najwyższe cele. O 13:44 w finale biegu na 400 metrów zobaczymy Justynę Święty-Ersetic, która również liczy na dobry rezultat i możliwy medal dla Polski.

Historia sukcesów Swobody

Ewa Swoboda to jedna z czołowych polskich sprinterek, specjalizująca się w biegach sprinterskich na 60 i 100 metrów. W swojej karierze wielokrotnie udowadniała, że jest zdolna do osiągania światowego poziomu. Jej dotychczasowe sukcesy na arenie międzynarodowej sprawiają, że jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiej lekkoatletyki.

Kibice z całej Polski trzymają kciuki za Ewę Swobodę i liczą na jej awans do finału oraz możliwy medal.

Czy uda jej się sięgnąć po podium? Przekonamy się już wkrótce!

(pc)

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.