Wiadomości

15 października, 2021

Erasmus Days rozpoczął nabór na zagraniczne wyjazdy na studia

Na sbiurku stoją proporczyki, z flagami różnych krajów źródło: Biuro ds. Współpracy Międzynarodowej PB
Studenci Politechniki Białostockiej, którzy chcieliby przez jakiś czas postudiować za granicą, mogą zgłaszać się do programu Erasmus+. Rozpoczęła się rekrutacja na semestr letni.

 

Politechnika Białostocka ma podpisanych trzysta umów z uczelniami z Unii Europejskiej i z poza niej.

Aby wyjechać na wymianę należy spełnić dwa warunki.

– Tak naprawdę nie wiele trzeba zrobić, żeby wyjechać na studia w ramach Erasmusa, ponieważ studenci Politechniki muszą spełnić dwa wymagania; trzeba znać język angielski, przynajmniej na poziomie B1 oraz mieć średnią ocen minimum 3.2 z dwóch poprzednich semestrów – wyjaśniała Marta Orpik z Biura ds. Współpracy Międzynarodowej Politechniki Białostockiej.

Rekrutacja potrwa do 5 listopada.

Więcej o wymianie studenckiej można było dowiedzieć się podczas Erasmus Days, które odbyły 14 – 15 października na wydziałach Politechniki Białostockiej. (ea)

 

O swoich doświadczeniach związanych z programem Erasmus+ opowiada rektor Politechniki Białostockiej  dr hab. inż Marta Kosior Kazberuk, prof. PB
O swoich doświadczeniach związanych z programem Erasmus+ opowiada dr Ewa Zapora z Instytutu Nauk Leśnych Politechniki Białostockiej

 

O programie Erasmus+ mówi prorektor ds. Współpracy Międzynarodowej dr hab. inż. Dorota Krawczyk, prof. PB

 

O programie Erasmus+ mówi Marta Orpik z Biura ds. Współpracy Międzynarodowej Politechniki Białostockiej

 

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.