Niezwykłe Podlaskie

Pon: 13:15 powtórka Sob: 13:15

Niezwykłe podlaskie” to kontynuacja cyklu reportaży Radia Akadera.
W nowym sezonie chcemy zachęcić słuchaczy do odkrywania i poznawania podlaskich „skarbów”. W każdym z odcinków opowiemy o ludziach, którzy dzięki pasji i ciężkiej pracy tworzą unikatowe dla naszego regionu lokalne produkty, dania, rzeźby i rękodzieło.

Gospodarzem programu jest pisarz i podróżnik – Wojciech Koronkiewicz.
Zapraszamy w każdy piątek o 9:15 na 87,7 FM.

Audycja powstała we współracy:
Z Urzędem Marszałkowskim Województwa Podlaskiego

Sponsorami audycji są:
east rent – Wypożyczalnia Samochodów

Odcinki:

Fot. W. Koronkiewicz

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 8 "U nas jest po prostu magicznie!"

31.05.2024

"U nas jest po prostu magicznie!" Poznajcie Krystynę i Joannę z Koła Gospodyń Wiejskich Magiczne Cimanie, ze wsi Cimanie. Dwie energatyczne podlasianki, które potrafią korzystać z życia i ... darów natury. Założyły koło gospodyń, udzielają się w mediach społecznościowych, mają nawet swój kanał na YT (https://www.youtube.com/@MagiczneCimanie ).
Dziewczyny uwielbiają gotować, eksperymentować i tworzyć nowe dania ze wszystkiego co rośnie wokół. Dla nas to często zwykłe "chwasty" i jakieś tam zioła. Dla nich to naturalne produkty, z których powstaje pyszne regionalne jedzenie. Sałatki z ziół, pierogi z pokrzywami, placki z czarnym bzem, pesto, napary, herbaty, koktajle...

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 7 "Mokry kolodion"

24.05.2024

Wiecie co to jest "mokry kolodion"? Czy fotografia zabiera duszę? Tym razem Wojtek Koronkiewicz spotkał na swojej drodze fotografa Andrzeja Górskiego. Mało tego, nagrał tą rozmowę dla Was, posłuchajcie.
Andrzej Górski od ponad dziesięciu lat zajmuje się XIX wiecznymi technikami fotograficznymi, w tym techniką mokrego kolodionu. Swoją naukę fotografii rozpoczynał w pracowni MDK. Jako absolwent Szkoły Filmowej w Łodzi oraz Instytutu Twórczej Fotografii w Czechach swoją pasją zaraża następne pokolenia.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 6 "Artystka na wsi"

17.05.2024

Co robi artystka na wsi? Wojcieh Koronkiewicz odwiedził Izę Tarasewicz w jej wiejskim siedlisku. Iza tworzy rzeźby, instalacje, rysunki, fotografie oraz zajmuje się performensem. W wolnym czasie zaś ...
Posłuchajcie rozmowy z artystką.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 5 "Tatarskie smaki"

10.05.2024

Dotychczas żeby skosztować kuchni tatarskiej trzeba było jechać do Kruszynian. Od pewnego czasu W Białymstoku również możemy spróbować Szurpy, Czymasu, Azu, Płowu, Kibinów i popić to wszystko Sytą ...
Posłuchajcie rozmowy z restauratorką Lillą Świerblewską z HALVA Restauracja Tatarska, która stworzyła to miejsce od podstaw. Pani Lilla organizuje również warsztaty kuchni tatarskiej, spotkania z kulturą tatarską i czeczeńską.

Posłuchaj audycji

Fot. E. Stelmaszuk

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 4 "Przyroda w obrazach"

03.05.2024

Przyroda w obrazach Elżbiety Barbary Stelmaszuk. Niezwykła Podlasianka o swojej twórczości mówi tak: "Najbardziej lubię – las, jego mieszkańców, drzewa, zioła, kwiaty z dawnych wiejskich ogrodów. Na różnych kawałkach drewna, czy to będzie zwykła sztacheta, stara decha z rozwalonej stodoły czy fragment starego mebla powstają anioły. Trochę dziecięce, czasem zalotne i kuszące anielice a czasem inspirowane ikoną spokojne i rozmodlone. No i kwiaty – nasze, swojskie. I ptaki – te, które obserwuję na co dzień ogrodzie i w lesie. Wiem, że nigdy nie zrobię nic, co będzie tak doskonałe jak otaczająca nas natura. ”
Zpraszam, Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. Olejowe smaki

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 3 "Zdrowe, Smaczne Oleje"

26.04.2024

„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem.” - Hipokrates. To motto Anny Pietluszenko z Olejowe Smaki , bohaterki kolejnego reportażu Wojtka Koronkiewicza.
Len, dynia, ostropest, konopie, czarnuszka to z nich można zrobić oleje. Jak otrzymać produkt najwyższej jakości wolny od metali ciężkich, pestycydów i glifostaów? Pasja, uczciwa praca, przebadane ziarno i pestki najwyższej jakości... zresztą, posłuchajcie sami.

Posłuchaj audycji

Fot. FB"Trzy Kozy"

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 2 "Uśmiechnięte ptaki"

19.04.2024

"Uśmiechnięte ptaki". Czy wiecie, że kury gdaczą na 27 różnych sposobów? W ten sposób przekazują sobie różne informacje. Mało tego, potrafią rozpoznać się po "twarzach" i mało kto o tym wie ale są mięsożerne. Albo takie indyki. Dystyngowane, eleganckie i są przy tym znakomitymi łowcami owadów. Wiedzieliście?
Więcej ciekawych informacji i historii o uśmiechniętych ptakach w drugim odcinku naszego cyklu "NIEZWYKŁE PODLASKIE". Wojtek Koronkiewicz odwiedził Małgorzatę Wasiuk i jej stado szczęśliwego drobiu w ekologicznym gospodarstwie Trzy Kozy .

Posłuchaj audycji

NIEZWYKŁE PODLASKIE 5 Odc. 1 "Opowieści z sadu"

12.04.2024

🍐 "Opowieści z sadu" - w pierwszym odcinku piątego sezonu naszego cyklu, Pan Wojciech Popławski opowie Wojtkowi Koronkiewiczowi o swoim sadzie na Zastawiu. Posłuchajcie jakie piękne historie związane są z tym miejscem.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 10 "Najlepszy twaróg na świecie"

15.05.2023

Tym razem Wojtka Koronkiewicza poniosło z mikrofonem do Gospodarstwa Rolnego Ostrowie - Haliny i Marka ze wsi Ostrowie. Wytwarzają tam tradycyjne produkty spożywcze, mleko, sery podpuszczkowe, masło, ciasta, twarogi i inne pyszne rzeczy. Ich najsłynniejszy produkt to ser twarogowy "Klinek Dąbrowski", który zdobył nagrodę "Perła" 2013 roku.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 9 "Najlepsza kiszka ziemniaczana"

08.05.2023

Nasz region słynie z wielu dań, ale kiszka ziemniaczana jest dla wielu turystów potrawą wyjątkową. My wiemy, gdzie powstaje ta najlepsza, najsmaczniejsza. Trzeba się udać do Drohiczyna i dalej kierować na wieś Wiercień Mały.
Panią Ewę i Pana Adama w ich zakładzie odwiedził Wojtek Koronkiewicz z mikrofonem. Posłuchajcie relacji.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronnkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 8 "Rzeźby Michała Koca""

02.05.2023

Pan Michał Koc mieszka i pracuje w Hajnówce. Jest twórcą-samoukiem. Zaczynał od rzeźby w korzeniu, by poprzez rzeźby głów przejść do całopostaciowych przedstawień. Często można go spotkać na jarmarkach, plenerach rzeźbiarskich czy na wystawach sztuki nieprofesjonalnej. Pracownię wielokrotnie nagradzanego rzeźbiarza odwiedził z mikrofonem Wojtek Koronkiewicz. Efektów tego spotkania możecie posłuchać teraz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 7 "Pływające krowy"

24.04.2023

Zagroda nad Bugiem słynie z pływających krów. Przepływają rzekę, by dostać się na pastwisko po drugiej stronie. I tak dwa razy dziennie, od maja do października. Sanah nakręciła tam swój teledysk, a Wojciech zagrodę odwiedził i rozmawiał z Bolesławem Młynarczukiem z Wojtkowic Glinna nad Bugiem.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 6 "Dżenneta"

17.04.2023

Jednym z miejsc, które przyciągają gości na Podlasie jest Tatarska Jurta. To przystań dla poszukiwaczy wspaniałych smaków, ale także miejsce, gdzie natychmiast poznajemy znaczenie słowa "wielokulturowość". Wojciech Koronkiewicz, głodny, wybrał się tam z mikrofonem. Efektów tego spotkania możecie posłuchać w kolejnym odcinku audycji "Niezwykłe Podlaskie" zapraszamy.

Posłuchaj audycji

Fot. E. Korniluk

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 5 "Królewna z drewna"

10.04.2023

Z pewnością znacie (choćby z nazwy) "Krainę otwartych okiennic" i charakterystyczne ozdoby na drewnianych domach? Aplikacje nadokienne, podookienne, wiatrownice... Wyrobem takich zdobień zajmuje się Królewna
z drewna, czyli Ewa Korniluk ze wsi Olmonty. Nietuzinkowa postać, która oprócz działalności zawodowej i pracy
w drewnie znajduje czas na działalność społeczną w Koło Gospodyń Wiejskich Olmoncianki.
W piątym odcinku audycji "Niezwykłe Podlaskie" do pracowni Pani Ewy zajrzał... tak, Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 4 "Wielkanocne smaki"

03.04.2023

Uwaga! Kolejny odcinek audycji jest tak "pyszny", że słuchanie go na czczo może wywołać uczucie głodu i ssania w żołądku! Na kulinarnej mapie Białegostoku jest miejsce, które wyróżnia się doskonłą kuchnią, ekologicznymi, naturalnymi i lokalnymi produktami. Potwierdzają to liczne nagrody. Ponieważ święta już za pasem, posłuchajcie, jakie niespodzianki przygotowano w Zachodniej Kawiarni Bistro. Z poświęceniem dań próbował i nagrywał Wojtek Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 3 "Szycie słomą"

27.03.2023

W tamtych stronach o słomie mówi się "Złoto Kleszczel". Wiele wsi w okolicy, takich jak Toporki czy Reduty, funkcjonowało dzięki wyrobom ze słomy i wikliny. Szyciem i pleceniem zajmowały się całe rodziny. Gospodarze budowali murowane domy, chłopaki kupowali motocykle SHL...
Jak mówi o sobie Zofia Majstrowicz z Redut, ozdoby robi od maleńkości. Kosze, dzbanki, pająki czy ozdoby świąteczne wykonane tą techniką były kiedyś w każdym gospodarstwie.
Wojtek Koronkiewicz niezwłocznie chwycił za mikrofon i pognał do wsi Reduty. Posłuchajcie opowieści powieści Pani Zofii.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 2 "Ptasie Radio"

20.03.2023

„Przez wiele lat mieliśmy styczność ze światem korporacji, która skutecznie wysysała energię i życie. W końcu nadszedł czas, aby to zmienić. Uciekliśmy z miasta i na wsi stworzyliśmy swój własny świat: Ptasie Radio, w którym prowadzimy sielską kwaterę” - mówią o swoim miejscu na Ziemi Pani Martą i Jej mąż Wojciech.
A Wojtek Koronkiewicz odwiedził z mikrofonem to miejsce z pozytywną energią, gdzie każdy może przyjechać, odpocząć od zgiełku miasta oraz pysznie i zdrowo zjeść, posłuchajcie.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 4 odc. 1 "Jagodzianki mistrza Polikarpa"

13.03.2023

Witamy w kolejnym ,czwartym już sezonie naszej audycji. Na smaczny pocztek: „Augustowska jagodzianka”. Wpisana jest na Listę Produktów Tradycyjnych. W opisie można przeczytać, że jest to „bułeczka z ciasta drożdżowego z nadzieniem z jagód i wierzchem przyozdobionym kruszonką”. Jaki jest sekret ich niepowtarzalnego smaku i co ma z tym wspólnego słynny Bazar Różyckiego w Warszawie opowie mistrz Polikarp Augustyniak.
Pytania zadawał, odpowiedzi zaś nagrywał - Wojtek Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 8 "Ambasada podlaskich smaków""

05.12.2022

Restauracja, kawiarnia, galeria... W Kawiarni Zachodniej sztuka gotowania łączy się z prawdziwą sztuką, co potwierdzają liczne nagrody. Właścicielkę - Grażynę Milewską śmiało można nazwać ambasadorką podlaskich smaków i lokalnych producentów. W Kawiarni Zachodniej można spróbować produktów ponad 40 lokalnych hodowców i wytwórców. Smaczny odcinek przygotował Wojtek Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 7 "Pigwoniada"

28.11.2022

Pan Radosław z Grajewa produkuje przepyszną pigwoniadę. To napój na bazie owoców pigwowca, a owoce pochodzą z własnej plantacji, która jest objęta procedurą BIO.
Mówi się, że sok z pigwowca zawiera siedem razy więcej witaminy C niż cytryna.
O tym wyjątkowym napoju rozmawia Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 6 "Boso na łące"

21.11.2022

Gdy ukręciła swoje pierwsze mydło, nigdy nie myślała, że będzie robić ich aż tyle. I cieszy się, że coraz częściej ludzie zaczynają wybierać kostkę, zwykłą, prostą a zarazem mającą to coś, czego nie ma mydło w płynie. Panią Katarzynę w jej manufakturze w Czarnej Białostockiej odwiedził Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 5 "Niezwykła agroturystyka"

14.11.2022

Podlaskie agroturystyką stoi. Arka Przymierza, bursztynowa komnata, piramida, galeria cerkwi, galeria leśna... i to wszystko w jednym miejscu! W kolejnym odcinku audycji Niezwykłe Podlaskie odwiedzimy jedno z najbardziej oryginalnych miejsc - Agroturystyka Bora Zdrój.
Zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 4 "Kot nic nie daje"

07.11.2022

Własne masło, ser i jaja. Pieczywo i wypieki, które zachwycają smakiem.
A jak zrobić ser twarogowy albo podpuszczkowy i dlaczego warto jeść masło?
Niezwykłe Podlaskie gościło u pani Kasi i pana Karola z Fast. Posłuchajcie.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 3 "Herbata z Duchowej Łąki"

31.10.2022

Piliście kiedyś herbatę, która sprawia, że nawet jesień wydaje się pogodna? Taką znakomitą herbatę pełną suszonych ziół, świeżych kwiatów, owoców i aromatów wypijecie w Supraślu w
restauracji Duchowe Łąki. W kolejnym odcinku audycji Wojtek Koronkiewicz rozmawia z Anną Wojtecką-Gdula.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 2 "Kowal Mieczysław"

24.10.2022

Wojtek Koronkiewicz odwiedził Mieczysława Hulewicza.
Pan Mieczysław w swojej kuźni - pracowni wygrywa na kowadle melodie, pisze wiersze. I marzy, aby połączyć obie pasje i... zostać raperem.

Posłuchaj audycji

Fot. W.Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 3 odc. 1 "Koci azyl"

17.10.2022

Pan Kisiel, pan Fiks, Tolcia, Romeo... Koty ze zgłoszeń, koty znalezione wszystkie są wyjątkowe. Kilkadziesiąt kociaków jest pod opieką ludzi o wielkim sercu. Posłuchajcie pierwszego odcinka, trzeciego sezonu audycji "Niezwykłe podlaskie".

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 12 "Smaki Podlasia"

30.05.2022

"Zachodnia Kawiarnia & Bistro" - to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Białegostoku. Zdrowa kuchnia regionalna i europejska, wyłącznie ekologiczne produkty i lokalni dostawcy, o których można było usłyszeć w poprzednich odcinkach audycji "Niezwykłe Podlaskie". Posłuchajcie rozmowy z kobietą z pasją i misją, właścicielką Kawiarni Zachodniej - Grażyną Milewską. Zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 11 "Kiszone specjały"

23.05.2022

Do niedawna kiszonki kojarzyły się nam tylko z ogórkami i kapustą. Dzisiaj kisimy przeróżne warzywa i owoce. Zachwycamy się sokiem z kiszonych buraków.
Anna i Marek Sienkiewiczowie z "Kiszenie z Tradycją 1950r Sienkiewicz" od wielu lat specjalizują się w produkcji kiszonek i nie boją się eksperymentować. Kiszona pietruszka, marchewka, czy rzodkiewka? Proszę bardzo!
Posłuchajcie kolejnego odcinka audycji Niezwykłe Podlaskie, zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 10 "Miodowa mydlarnia"

16.05.2022

To nie pieniądze, ale pszczoły i miód dają szczęście.
Pan Marek z żoną Ulą w Miodowej Mydlarni oprócz pysznych miodów wytwarzają również znakomite kosmetyki z dodatkiem miodu i pszczelego wosku. Mydła, kremy, szampony i perfumy mają niecodzienne nazwy: "Buziaczek", "Zachwyt", "Delikatność".
Na kolejny odcinek audycji Niezwykłe Podlaskie zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 9 Marcinek Hajnowski"

09.05.2022

"Marcinek hajnowski" - duma regionu i jedno z najbardziej pracochłonnych ciast.
Minimum 15 warstw ciasta i masy, tylko naturalne, najwyższej jakości składniki. - Inaczej Marcinek nie wyjdzie - mówi pani Joanna Bińczycka z Pracownia Tortów Cukrowe Fantazje.
Posłuchajcie kolejnego odcinka audycji Niezwykłe Podlaskie - zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 8 "Zabawkarz"

25.04.2022

Dawniej produkcją zabawek zajmowali się rzemieślnicy. Marek Szyszko - rzeźbiarz i zabawkarz z Chwaszczewa odtwarza tradycyjne zabawki i bawi się przy tym jak mało kto.
Posłuchajcie kolejnego odcinka audycji , zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 7 "Lipiec Białowieski"

18.04.2022

"Lipiec Białowieski" - to najczęściej nagradzany miód Pana Włodzimierza Owłasiuka z Pasieki Białowieskiej. Swoje ule przywozi na sezon m.in. do Białowieskiego Parku Narodowego.
O pszczołach, miodzie i przyrodzie z Panem Włodzimierzem rozmawia Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 6 "Na zakwasie"

11.04.2022

"W życiu nie wiedziałam, że będę piec chleb" - przyznaje. W dzieciństwie nie lubiła ciemnego, domowego chleba - ani robić, ani jeść. Smakował jej tylko ten sklepowy, zwykły, biały.
Regina Skobodzińska z Karczmiska wróciła do rodzinnej tradycji i piecze pyszne chleby na zakwasie. Kilka rodzajów: pszenno-żytnie, żytnie, z ziarnami, z... solą egzorcyzmowaną.
Tajniki pieczenia dobrego chleba poznacie w tym odcinku, zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 5 "Bialystoker kuchen"

04.04.2022

"Bialystoker kuchen" -
do niedawna kompletnie zapomniany produkt regionalny. Można było się nim zajadać w Sydney, Nowym Jorku czy Jerozolimie, ale nie w Białymstoku.
Dzięki pasjonatom takim jak pan Łukasz Nazarko z Zamek w Tykocinie, którzy odtwarzają tradycyjne przepisy, możemy znowu cieszyć się smakiem "białostockiego precla".
Więcej ciekawych, kulinarnych historii w kolejnym odcinku Niezwykłe Podlaskie, zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 4 "Lecznicze oleje"

28.03.2022

Czy wiecie, że żeby otrzymać jeden litr oleju potrzeba pestek aż z 30 dyń!!!
Len, ostropest, lnianka, konopie, czarnuszka posłuchajcie z jakich roślin można jeszcze zrobić lecznicze oleje.
Wojciech Koronkiewicz odwiedził tym razem Annę i Piotra Karetko, produkujących zimnotłoczone oleje , A&P Hajnowski Olej.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 3 "Iwan czaj"

21.03.2022

Czy wiecie, co to jest Iwan Czaj?
Napój, który ma wielowiekową historię, cudowne właściwości i został całkowicie zapomniany. Odpowiedź na to pytanie poznacie w kolejnym odcinku "Niezwykłe Podlaskie". Zaprasza Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 2 "Król pomidorów"

14.03.2022

Mrozy, Midas, Malinówka czy Zorza Pan Witalis Jakoniuk z Gradoczna koło Narwi uprawia 32 gatunki pomidorów, w tym te z dawnych lat, których nie znajdziecie już w osiedlowym warzywniaku.
W drugim odcinku cyklu "Niezwykłe Podlaskie" Wojciech Koronkiewicz odwiedził Specjalistyczne Gospodarstwo Ogrodnicze ANWIT.

Posłuchaj audycji

Fot. W. Koronkiewicz

Niezwykłe Podlaskie 2 odc. 1 "Królestwo kóz, owiec i sera"

07.03.2022

"Królestwo kóz, owiec i sera". Masło, mleko, jogurty i sery. Te klasyczne oraz z dodatkami czarnuszki, kozieradki, pomidorów czy pieprzu.
Posłuchajcie pierwszego odcinka cyklu "Niezwykłe Podlaskie". Z Barbarą Łapińska z @Sery ze złotej polany rozmawia Wojciech Koronkiewicz.

Posłuchaj audycji
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.