SŁUCHAJ ONLINE

Letnia Kuchnia Akadery Aga Wiszowata

Cz: 13:10 Powtórka So: 13:10

Lato to pora obfitująca w warzywa, owoce, zioła. Nasi przodkowie dostosowywali swoją dietę do pór roku,
do tego co rośnie w ogrodzie i lesie, do produktów, które można pozyskać, upolować o danej porze roku.Powinniśmy pamiętać o tym, że żywność nas odżywia, dostarcza niezbędnych składników,
a nie suplementy diety. Chcemy podpowiedzieć słuchaczom Akadery jak wykorzystać to bogactwo naturalne. Zdradzić jakie pyszne dania możemy przygotować, co możemy zrobić żeby zatrzymać te smaki i zapachy na dłużej.

Przyjemnych wrażeń kulinarnych życzy sponsor audycji – sieć barów z pysznym, domowym jedzeniem – PSS Społem w Białymstoku.

Odcinki:

Fot. Pixabay

Odc. 1/2019

11 lipca 2019

Gościem pierwszego odcinka jest zakochana w kuchni polskiej i produktach z podlasia oraz wszystkim co związane z ruchem SLOW FOOD - Joanna Jakubiuk.

Posłuchajcie rozmowy o smakch lata, o smakach z dzieciństwa. Warzywach prosto z ogródka, owocach zrywanych i jedzonych prosto z krzaków. Wypróbujcie przepis na letnią zupę fasolową z zacierką i mlekiem.

Posłuchaj audycji
Radio Akadera
ul. Zwierzyniecka 4
15-333 Białystok
Biuro reklamy: 85 746 99 97
Newsroom: 85 746 99 96
Antena: 85 746 99 99
Szef muzyczny
biuro@akadera.bialystok.pl
akadera@akadera.bialystok.pl
akadera@akadera.bialystok.pl
wiszowata@akadera.bialystok.pl